Varaukset ja peruutukset

Tunnin voi varata puhelimitse/viestitse tai sähköpostitse. Parhaiten tavoitat meidät WhatsApp- tai tekstiviestillä. Emme vastaa puhelimeen tuntien aikana. Mikäli emme ole tavoitettavissa puhelimitse, ole hyvä ja jätä viesti, niin otamme yhteyttää heti kun mahdollista.

Jos sinulle tulee este, niin peruthan tunnin hyvissä ajoin eli viimeistään edeltävänä iltana klo 18 mennessä, jotta tunnille pääsee mahdollisesti jonossa oleva hevosystävä. Peruuttamattomasta tai saman päivän aikana perutusta ratsastuksesta veloitamme tunnin hinnan, ellei kyseessä ole äkillinen sairastuminen tai vastaava este. Pidemmillä, esim. kokopäiväretkillä, peruutukset 7 vrk ennen retkeä.

Huomioithan myös, että ratsastamme myös sateella ja pakkasella. Ilmoitamme mikäli sääolosuhteet vaativat tunnin perumisen (esim. pakkas- tai helleraja tai ukkonen).

Peruutukset mieluiten tekstiviestitse tai WhatsAppilla.

Maksuvälineet

Meillä voi maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla, Smartumilla, E-passilla, Edenredillä ja Tyky -kuntoseteleillä.

Kausikortit ja lahjakortit maksetaan viitesiirtona Hepovaaran tilille. Tilisiirtona maksetaan myös leirien, kerhojen ja kurssien varausmaksut.

Rajoitteet ja turvallisuus

Ratsastamme myös sateella ja pakkasella. Pakkasraja tallillamme on pidemmillä reissuilla -15°C ja lyhyemmillä -20°C (Heppakerhoissa ja pienillä lapsilla -15°C). Helleraja on noin +28°C. Huomioithan myös, että pohjien kunto vaikuttaa mm. siihen mitä askellajeja voi mennä ja ohjaaja arvioi aina viime kädessä tilanteen turvallisuusseikat huomioiden.

Mukaan tulee ottaa säänmukaiset varusteet (sadevaatteita voi lainata myös tallilta). Ukonilmalla tai muissa poikkeustapuksissa tunnit peruutetaan tai siirretään tallin toimesta ja siitä ilmoitetaan ratsastajille. Jos olet epävarma Puhoksen säästä, kysy numerosta 050 411 9466.

Painoraja hevosillamme on liukuva n. 70-90 kg riippuen hevosesta, asiakkaan taidoista ja ratsastuksen kestosta. Montaa suurempikokoista ratsastajaa emme voi ottaa kerralla, sillä suurella osalla hevosistamme on pieni kantavuus. Poneilla painoraja n. 30-45 kg. Ratsastaja, jolla on hyvä kehonhallinta tai on muuten taitava ratsastaja, voi painaa enemmäin kuin kokematon ei niin hyvällä kehonhallinnalla varustettu ratsastaja. Huomioithan, että meillä on myös tarjolla paljon muuta kivaa touhua hevosten kanssa. Ratsastuksen ei aina tarvitse olla se pääasiallinen juttu, mitä hevosten kanssa voi tehdä ja usein kannustammekin asiakkaita harrastamaan monipuolisesti hevosten kanssa.

Turvallisuus on meille sydämen asia ja pyrimmekin edistämään sitä omalta osaltamamme kaikin mahdollisin keinoin. Tallillamme on voimassa oleva turvallisuusasiakirja ja siihen voit tutustua pyynnöstä joko sähköisenä tai paperiversiona tallilla. Ohjaajallamme on myös vaadittavat ajantasaiset ensiaputaidot. Emme vakuuta asiakkaitamme, joten suosittelemme omaa vakuutusta esim. SRL:n jäsenyyden kautta.

Tutustuthan myös tallikohtaisiin ohjeisiin tallin ilmoitustaululla. Vakiotuntilaisena tai leiriläisenä aloittaessasi saat ohjeet myös tervetulokirjeen ja asiakastietolomakkeen kanssa.

Edellytämme asiakkailta omaa tapaturmavakuutusta! Tallillamme on vain vastuuvakuutus ja talkoovakuutus.

Muuta huomioitavaa

Meillä voit valita varustatko hevosen pääosin itsenäisesti vai ohjaajan avustuksella. MIkäli olet epävarma hoito- ja varustustaidoistasi, kysy rohkeasti apua. Olethan rehellinen taitojesi suhteen. Muista mainita tuntia varatessasi kumpaa vaihtoehtoa toivot. Meillä on myös palvelupaketteja, joissa opetellaan hevosten hoitoa ajan kanssa ja syvällisemmin. Joskus hevosemme tulevat suoraan edelliseltä tunnilta ja saattavat jo olla valmiina. Tuolloin saat kuitenkin hoitaa hevosen ratsastuksen jälkeen.

Laittaessasi hevosen itse (kun ohjattu hoitaminen ei kuulu tuntiin ja taidot ovat jo riittävällä tasolla itsenäiseen hoitamiseen), kannattaa varata varustamiseen noin puoli tuntia ennen varsinaisen ratsastuksen alkua, jotta ehdit tutustua retkikumppaniisi rauhassa. Ratsastustunti aloitetaan tasatunnein, jollei erikseen muuta sovita. Meillä ratsastustunnin kokonaiskesto on 60 minuuttia. Ratsaille nousu alkutoimineen sisältyy tuntiin.

Instagram Galleria

Hepovaara

Hepovaaran hyvinvointitila on pieni hevosmatkailutalli kauniissa Keski-Karjalassa.

Yhteystiedot

Hepovaaran hyvinvointitila

Osoite:Tiensivuntie 4, 82430 Puhos
Sijainti:Google Maps
Puhelin: +358 50 411 9466
E-mail:hepovaara@gmail.com

IBAN:OP Kitee FI36 5153 0420 1318 68
BIC:OKOYFIHH

Y-tunnus:2683818-6